Weekly Fancying Trade - Knocked Up

Fint på ålderdomshemmet

Posted Aug. 29, 2016, 1:56 p.m. By tobey Tags: Hem

Inreda ålderdomshem
Jag har nu ett nytt uppdrag på jobbet som jag kommer att jobba med resten av året. Jag ska få inreda på ett ålderdomshem. Det känns så roligt verkligen. Jag har alltid tyckt att ålderdomshem är så tråkiga och deprimerande vilket är väldigt hemskt eftersom att det antagligen är det sista de äldre ser innan dom dör men nu har jag chansen att försöka göra ett till en trevligare plats.

Hur ska man inreda?
Vi ska ju göra om totalt här på detta ålderdomshemmet, allt från att måla om till att byta dörrar och nya möbler. Men jag tänker att det kanske inte ska vara för mycket skrikiga färger. Utan jag får tänka att det ska vara ganska basic men med fins färgglada detaljer så som kuddar, filtar, ljus, tavlor kanske ett akvarium med fina fiskar? Nu nästa vecka ska vi börja med att måla om i alla rum och lägga nya trägolv. Jag tänker också att jag beställer all inredning via webshop så att möblerna kommer lagom till det att vi är klara med golv och väggar så att vi bara kan bära in dom och möblera direkt då. Helt perfekt att kunna göra så, där sparar vi ju också minst två dagar när vi slipper gå runt i affärer och leta. Så skönt!

Ett viktigt ansvar
Att jag får inreda ett helt ålderdomshem precis som jag vill är ju också ett stort ansvar. Jag har ansvar både mot företaget men också mot de äldre som bor här och deras familjer. Man får försöka tänka både ´hur skulle jag vilja ha det hemma hos mig?´ och ´hur skulle jag vilja ha det på äldreboendet min mamma eller pappa bor på?´och sen jobba utifrån det. Jag ska i alla fall göra mitt bästa för att det ska bli ett trevligt och fint boende!